De orderboeken van de elektrische MG ZS EV openen pas na de zomer in Nederland, maar in het Verenigd Koninkrijk kan de SUV al worden besteld. In slechts twee weken heeft MG daar al dik 1.000 orders mogen noteren.
Snelle levering
De levering van de MG ZS EV in het Verenigd Koninkrijk start in september 2019. Dat is inderdaad al bijzonder snel. MG kan snel leveren omdat het merk aandeelhouder is van CATL, de leverancier van het accupakket van de ZS EV. MG heeft om die reden geen restricties op de beschikbaarheid van batterijen, terwijl andere fabrikanten dat vaak wel hebben. MG kan dus zoveel batterij-elektrische auto’s krijgen als het merk wenst.
Alleen online te bestellen
De MG ZS EV is overigens alleen online te bestellen. In Nederland gaat het model minder dan 40.000 euro kosten. MG rust de MG ZS EV uit met een 44,5 kWh accupakket, goed voor een WLTP-range van naar verwachting 262 kilometer.
Toekomstplannen
Wil je meer weten over de toekomstplannen van MG? Check dan ons exclusieve interview met Pieter Gabriëls, Vice President van SAIC Motor Europe.