Mann-Filter Oliefilter W 712/52 – betrouwbare filterprestatie voor oude MG auto’s

Efficiënte filtering van vuildeeltjes verlaagt het risico op motorslijtage, verbetert de kwaliteit van de olie en drukt de kosten voor motoronderhoud aanzienlijk. Oliefilters verwijderen vaste bestanddelen uit de olie die zich verzamelen in de smeringskringloop als gevolg van vervuiling en slijtage. Dankzij hun uitgelezen filtratie van deeltjes en hun capaciteit voor het tegenhouden van vuil bieden MANN-FILTER oliefilters optimale bescherming en lange onderhoudsintervallen. Zo leveren zij een aanzienlijke bijdrage aan de duurzame en brandstofbesparende werking van motoren en voertuigen.

Produktbeschrijving

De MANN-FILTER Oliefilter W 712 is 79 mm hoog, heeft een binnendoorsnede van 62 mm en een buitendoorsnede van 76 mm. Het gewicht bedraagt 352 gr. De opschroeffilter is bestand tegen hoge temperaturen en druk. De roestbestendige filterbehuizing staat garant voor een lange levensduur. Met zijn op het gebruik toegesneden filtermedium en hoogwaardige dichtingsringen biedt de filter de meest betrouwbare reiniging van motorolie. Een terugloopbeveiligingsklep draagt zorg voor een ononderbroken olievoorziening in de juiste proporties. Zo draagt hij actief bij aan de zuiverheid van de olie, hetgeen wrijving reduceert. Dit spaart de motor en verbetert het vermogen ervan.

Oldtimer

De juiste onderdelen vinden voor een oldtimer kan wel eens een uitdaging betekenen. De MANN-FILTER Oliefilter W712 is een premium filter van OEM-kwaliteit. Hij is speciaal geschikt voor personenauto’s en compatibel met de MG Metro en MG Midget alsook andere klassiekers. De filter voldoet aan de hoogste eisen en garandeert een optimale scheidingsprestatie.

Milieu

MANN-FILTER heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Alle producten komen tegemoet aan de vereisten van de REACH-verordening van de EU, die toeziet op de bescherming van het milieu en de gezondheid bij vervaardiging, gebruik en verwijdering van het product.

OEM

De OEM-kwaliteit beduidt dat het product op het gebied van technische en kwalitatieve eigenschappen volledig beantwoordt aan de strikte vereisten van de autoproducent. MANN-FILTER is een merk met traditie dat al langer dan 65 jaar OEM-kwaliteit garandeert. Hiermee is elke oldtimer zowel als elke gloednieuwe bolide in de beste handen.

MG-eigenaren kunnen terecht op onderdelenshop24.com