Een nieuw oliefilter voor een oldtimer
De naam zegt het al: het oliefilter is verantwoordelijk voor het filteren van het smeermiddel van de motor. Door het verbrandingsproces slaan vuildeeltjes in de olie neer. Hierdoor veroudert de olie, en dreigt het filter dicht te slibben. Daarom wordt ter gelegenheid van de olieverversing tijdens een onderhoudsbeurt in de garage ook het filter vervangen.

Welke oliefilter is het meest geschikt voor mijn MGB?
Als trotse bezitter van deze Engelse klassieker doet u er alles aan om de auto in topconditie te houden. De motor van een oldtimer heeft er al ettelijke decennia op zitten. Voor optimaal onderhoud is het gebruik van hoogwaardige producten van essentieel belang. Als het gaat om het oliefilter, vraagt uw MGB om de beste filtereigenschappen, materiaalbestendigheid en fijnmazigheid en dan komt u al gauw bij Mann-Filter terecht.

Sportieve oldtimers zoals MGB Cabrio en MGB GT Coupé worden bij voorkeur uitgerust met het Mann-Filter W 916/1. Dit type opschroeffilter biedt hoogwaardige filtering, heeft dankzij de superieure plooitechniek van het filterelement een groter filteroppervlak, raakt minder snel verzadigd en garandeert optimale doorstroming tot aan het tijdstip van vervanging.

Dankzij de terugslagklep van het Mann Filter W916/1 stroomt de olie niet uit het motorblok na het uitschakelen van de motor. Dit houdt de motor ook direct na het starten goed gesmeerd.

Kan ik het oliefilter van mijn MGB Cabrio en MGB GT Coupé zelf vervangen?
Bent u handig, kunt u dit werkje met de juiste gereedschappen zelf opknappen. U heeft een dopsleutel nodig, een bandtang en een nieuwe pakking voor de aftapschroef, en een schaal voor het opvangen van oude motorolie.

Til de auto op en zet hem veilig vast. Schroef de aftapplug los laat de olie uit het carter lopen. Maak van onderaf de filterbehuizing los en schroef hem eruit. Bereid het nieuwe filter voor door er wat olie in te gieten en de pakking met wat olie in te smeren. Van bovenaf via de geopende motorkap kunt u de filterbehuizing met de hand op zijn plek schroeven. Het aanhalen van de filterbehuizing doet u van onderaf met de dopsleutel. Installeer een nieuwe aftapplug, voorzien van een nieuwe pakking. Haal hem aan met de passende sleutel. Vervolgens ververst u de olie volgens de procedure aangegeven in uw autoboekje.

Let op: de oude olie en de oude aftapschroef zijn chemisch afval. Dit kunt u gratis inleveren bij een recyclagepark. Denk aan het milieu!

MG-eigenaren kunnen terecht op onderdelenshop24.com